Deze website maakt gebruik van cookies.  Klik hier voor meer informatie.  Deze melding niet meer tonen.
 
 
Bestuur
Contact
Weetjes
Teams
Nieuws
Geschiedenis
Sponsoren
Standen
Wedstrijdverslag team 1
wedstrijdverslag team 2

Historie:

De meeste futsalteams zijn onderdeel van een veldvoetbalvereniging. Bij deze verenigingen ligt de aandacht meestal bij het veldvoetbal en niet bij het futsal. Voor futsalteams worden (vanuit een vereniging) vaak minder activiteiten geregeld (bijvoorbeeld toernooien, oefenwedstrijden, trainingskampen enz.) dan voor veldvoetbalteams. Bij veldvoetbalteams zijn de eerste teams vaak een visitekaartje van de vereniging en niet het eerste team van het futsal.

Met FV United Enschede willen wij laten zien dat futsalteams geen aanhangsels zijn van veldvoetbalverenigingen. Futsalteams hebben hun eigen kwaliteiten en passie voor het spel.

Met een vereniging, die de aandacht richt op vooral futsal, willen wij laten zien dat futsalteams binding kunnen hebben met een club en heel goed naast het veldvoetbal of in combinatie kunnen worden gespeeld. 

Futsal wordt steeds populairder. Dit komt met name doordat straatvoetbal ook steeds populairder wordt. De panna’s (De bal door de benen spelen bij de tegenstander) van het straatvoetbal komen ook veel voor bij futsal. 

Mijn naam is Faried en ik ben zelf leider en speler van een futsalteam. Doordat ik zeer enthousiast ben over futsal kwam bij mij het idee een eigen futsalvereniging op te richten. Ik ben informatie gaan verzamelen over hoe het oprichten van een vereniging tot stand komt (aan welke voorwaarden moet je voldoen)? Ik heb informatie gekregen bij A. Coenen (ZZV’92), KNVB en bij mijn schoonvader H. Reuver. 

Tevens draagde ik mijn ideeën aan bij het futsalteam, merendeel van dit team bestaat uit vrienden, waarin ik speel en waarvan ik ook leider ben. Ook zij werden enthousiast en wilden met mij meegaan (en steunen) naar een eigen vereniging. 

Voor het oprichten van een vereniging is een bestuur nodig en door mijn verhalen over het oprichten van een eigen futsal vereniging kreeg ik een aantal mensen enthousiast om hierin een rol te gaan vervullen. Vanuit het team gaf Marcel aan wel een rol te willen spelen in het bestuur, namelijk die van penningmeester, maar gezien zijn werk was dit helaas niet mogelijk. Mijn zwager, Lars, heeft toen aangeboden om de rol van penningmeester op zich te nemen en een hele goede vriendin van mij, Marijke, bood aan de rol van secretaris op zicht te nemen. Ikzelf ben voorzitter van de vereniging. 

Om een eigen futsalvereniging op te richten zijn 15 spelende leden nodig en de vereniging had er nog maar acht (mijn eigen team). Gelukkig kende ik een futsal team dat op zoek was naar een andere vereniging. Nadat ik hen geïnformeerd had over de nieuwe futsalvereniging gaf ook dit team aan zich bij de nieuwe vereniging aan te sluiten. Uiteindelijk bestaat onze vereniging uit meer dan 16 leden.

Nadat de vereniging is vastgelegd bij een notaris, de inschrijving bij de Kamer van Koophandel was geregeld en de vereniging was aangemeld bij de KNVB is Futsal Vereniging United Enschede uiteindelijk tot stand gekomen.

FV United Enschede hoopt in de toekomst meer leden te kunnen werven voor het spelen van Futsal bij een leuke en gezellige vereniging die zich vooral richt op Futsal 

Home  |   Fotoalbum  |   Gastenboek